COSTA FOUNDATION

Vi tror vi at utdanning er det første steget mot et bedre liv. Derfor ønsker vi å forbedre skolene i de fattigste kaffeområdene.

Vi forandrer liv

15,8 millioner €+

er allerede blitt innsamlet *

75 000 barn

går nå på skole

>80 skoleprosjekter

er allerede blitt realisert

Costa Foundation

Schoolchildren participating and learning within a classroom

Vi vet at kaffebøndene som dyrker kaffe for Costa Coffee, er en viktig del av vår virksomhet – uten dem kunne vi ikke lenger begeistre verden med god kaffe!

Mange lokalsamfunn der det dyrkes kaffe, ligger i avsidesliggende landlige områder i noen av verdens fattigste land. Barna i disse samfunnene har ofte begrenset eller ingen tilgang til utdanning.

Costa-stiftelsen** ble etablert i 2006 for å støtte menneskene i disse samfunnene ved å bygge skoler som kan gi barna en god utdanning.

Vi vet at utdanning kan endre et barns livshistorie. Costa-stiftelsen har derfor en stor visjon: Å bekjempe fattigdom i lokalsamfunn der det dyrkes kaffe.

Det er blitt opprettet mer enn 1000 stillinger for lærere, assistenter, administrativt ansatte, kokker og annet personell

Ti av verdens kaffeproduserende land drar nå nytte av et skoleprosjekt fra Costa-stiftelsen, inkludert Colombia, Uganda og Vietnam.

A school child at her desk in a classroom

Costa-stiftelsen støtter disse samfunnene uten å forvente noen motytelse. Dette betyr at vi ofte hjelper bønder i områder der vi ikke kan kjøpe kaffen deres.

Disse ekstraordinære tiltakene er bare mulig takket være entusiasmen og engasjementet som våre team viste under innsamlingen til Costa Foundation. Også kundene og leverandørene våre yter et betydelig og sjenerøst bidrag.

Vårt mål er å samle inn rundt 21,5 millioner euro for Costa-stiftelsen innen 2021.

På 29 av skolene våre kunne vi etablere nye biblioteker, komplett utstyrt med bøker

Skoleprosjekt i Colombia

image

Vold og mangel på jobbmuligheter på hjemstedet tvang Melisas familie til å se etter alternativer i ulike deler av Colombia. Sammen med flere andre familiemedlemmer går Melisa nå på Anatoli-skolen, hvor hun ikke bare kan ta tradisjonelle fag, men også tilegne seg viktig kunnskap om kaffedyrkning. Skolegangen har bidratt til at Melisa og hennes familie nå føler seg hjemme i lokalsamfunnet.

Melisa forteller: – Jeg vokste opp med kaffe, så jeg kan mye om det. Takket være skolen lærte jeg en del om forretningsvirksomheten og spesielt om kaffen, og en dag bestemte familien min seg for å bli kaffebønder. Vi klarte å leie en tomt på 5 hektar og kalte den Finca La Maria.

Melisa tilhører derfor den lykkelige, men dessverre fortsatt lille gruppen av jenter og kvinner som aktivt kan ta del i forretningsvirksomheten.

I 2017 kunne Melisa dyrke sin første kaffeavling på familiegården. Det harde arbeidet de har lagt ned for å forberede jorden, så frø, stelle kaffeplantene og deretter høste bønnene har endelig gitt betalt. Kaffen deres ble til og med utvalgt til å delta i den prestisjetunge colombianske konkurransen Cup of Excellence, der den kom på 2. plass.

Melisa fortalte oss en gang: – I dag har jeg troen på at vi som kvinner kan oppnå store ting. Det faktum at vi kan selge kaffen vår til en meget god pris, hjelper ikke bare familien vår med å oppnå målene sine. Fremfor alt viser det også at utdanning, innsats og utholdenhet belønnes. Og at vi kan være en drivkraft for andre kvinner.

 

* Denne summen er omregnet fra beløpet i engelske pund som vårt morselskap i Storbritannia har samlet inn
** Registrert veldedighetsorganisasjon nr. 1147400 i Skottland SCO43414