ENERGIBRUK OG -BESPARELSER

Hos Costa Coffee er vi stadig på jakt etter måter å redusere energiforbruket vårt og avhengigheten av fossilt brensel på.

Positiv endring

image

For å redusere miljøpåvirkningen har vi besluttet å bare bruke fornybare energikilder. I dag er vi stolte av å kunne si at alle våre virksomheter i Storbritannia siden april 2017 drives med 100 % fornybar energi. Også i Norge har vi dette som mål, og vi jobber på alle områder for å redusere miljøpåvirkningene. Vi håper at vi også kan inspirere andre selskaper i vår bransje til å bidra til en positiv endring.

Vi er stadig på jakt etter nye energieffektive maskiner som vi kan bruke i kaffebarene vårene. Samtidig arbeider vi utrettelig for å finne flere måter å spare energi på i vårt daglige arbeid.

icon

Vårt toppmoderne brenneri i Basildon, Essex, er ikke bare et av de største brenneriene i Europa, men også et av de mest bærekraftige i verden

Vi ønsker å være et forbilde

I begynnelsen av 2017 åpnet vi vårt nye toppmoderne kaffebrenneri i Basildon i Essex.

Costa Kaffeerösterei Essex

Anlegget har firedoblet brennerikapasiteten til Costa og er ikke bare et av de største brenneriene i Europa, det er også et av de mest bærekraftige i verden.

Brenneriet ble bygget med et spesielt fokus på bærekraft. Anlegget inkluderer:

  • Moderne fasiliteter som ikke forårsaker deponeringsavfall.

  • Nye og effektive prosesser som reduserer energiforbruket ved brenningen med 30 % for hvert tonn med kaffe.

  • Et regnvannsystem som leverer alt det varme vannet som brukes ved brenneriet.

  • produksjon av fornybar energi ved hjelp av 249 kW solcellepaneler på taket av bygningen.

  • ladebokser for elektriske biler på parkeringsplassen.

  • et energieffektivt LED-belysningssystem.

I tillegg ble brenneriets beliggenhet valgt spesielt for å forbedre effektiviteten. Takket være sin nærhet til Tilbury Docks må de Rainforest Alliance-sertifiserte, grønne kaffebønnene bare transporteres rundt 22 km til kaffebrenneriet vårt. Dette er bare halvparten av den opprinnelige transportstrekningen til vårt tidligere brenneri i Lambeth!

Denne enorme investeringen i bærekraft ved byggingen av kaffebrenneriet vårt har gjort det til det første industrielle prosesseringsstedet som noen gang har blitt sertifisert som «Outstanding» av BREEAM*.

 

* BREEAM (Building Research Etablissement Environmental Assessment Methodology) er et britisk-basert system som klassifiserer bygninger i henhold til økologiske og sosiokulturelle aspekter.